Rubber op metaal
Het vulkaniseren van rubber op metaal is een veelgebruikte methode om een duurzame en sterke hechting van rubber en metaal te realiseren.

De metaaldelen worden ontvet, gezandstraald en voorzien van een hechtcoating. Van Willigen Rubbertechniek heeft verschillende persmachines waarmee rubber onder hoge druk en temperatuur wordt samengeperst en gevulkaniseerd.

Verschillende producten
De rubber-metaalverbinding methode wordt veelal gebruikt voor het produceren van stootbuffers, trillingsdempers, loopwielen, gerubberde assen en nog vele andere toepassingen. 

Maatwerk rubber op metaal
Bij het hechten van rubber met metaal wordt gebruikt gemaakt van matrijzen. Een matrijs is een soort mal van metaal met een gietvorm waarmee een gewenste vorm geperst kan worden. 

Heeft u een specifiek rubber- metaalverbinding nodig? Wij maken dit graag voor u op maat. De matrijzen worden in eigen beheer ontworpen en geproduceerd zodat er voor iedere wens een oplossing is. Neem via het contactformulier of telefonisch contact met ons op en ontvang vrijblijvend advies.

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact