Vulkaniseren van rubber
Het vulkaniseren van rubber is het proces waarbij het rubber onder druk op hoge temperatuur wordt gebracht waardoor er een extreem sterke verbinding ontstaat. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld producten als pakkingen of afdichtingen geproduceerd worden. Door het vulkanisatie-proces ontstaat er een hechting van moleculen wat ervoor zorgt dat het rubber getransformeerd wordt in een slijtvast en flexibel product.

Geschiedenis van vulkaniseren
Het vulkaniseren is ontdekt en ontstaan in een experiment. Charles Goodyear morste rubber op een warme plaat en ontdekte dat het rubber door de hitte flexibel, sterk en slijtvast werd. Later maakte Charles van gevulkaniseerd rubber duurzame rubber schoenen. Door te blijven experimenten ontdekt hij ook dat bij het toevoegen van zwavel het product nog veel steviger werd, een techniek die in de basis tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt wordt. 

Vulkaniseren van producten anno nu
Tegenwoordig wordt vulkaniseren veel gebruikt bij de productie van bijvoorbeeld loopwielen, pakkingen, trillingsdempers, walsrollen, afdichtingen en nog veel meer. Rubber wordt ook vaak op metaal gevulkaniseerd, daar kunt u hier meer over lezen. Van Willigen Rubbertechniek vulkaniseert allerlei soorten rubber in verschillende afmetingen, kleuren en sterktes. Vraag vrijblijvend advies via het contactformulier of neem telefonisch contact op. 

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact